donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen 2 met goed gevoel winterstop in

15 december 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Afgelopen zaterdag (10-12) stond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het program. De strijdbijl moest nog één keer opgegraven worden voor de wedstrijd tegen Nivo Sparta 2. De rood-zwarten uit Zaltbommel boden zeer goed weerstand maar konden niet voorkomen dat de groen-witten equipe met een iet wat geflatteerde 5 – 0 overwinning van het veld stapte.

Veen 2 heeft nog steeds te lijden onder een blessuregolf. Niet beschikbaar waren Reinier Vos, Niels Kwetters, William Vos, Arjan Klop, Jan Honcoop, Badr Laatiyaoui en Huibert van Helden wegens divers blessureleed. Jordy van der Jas (Plas) was door ziekte geveld en Matthijs ‘konkel-koning’ Burghout mocht ook worden toegevoegd aan het lijstje blessures. Ondertussen bijna langer dan het lijstje fitte spelers. Daarnaast was Arno ‘kease’ van Loon ook niet beschikbaar om te keepen waardoor duizendpoot Niels Duister het doel verdedigde, dit ondanks enorme last van een gekneusde voet.

Ruben Burghout nam plaats op de bank met naast hem de jonkies Wesley ‘slager’ Vos en Owen Vos.

Het werd duidelijk dat de Bommelnaren niet naar Veen waren toegekomen om zich als makke lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. Er werd zeer goed weerstand geboden en ook werden enkele goede kansen gecreëerd ten nadele van Achilles. Men beschikte over een stringent georganiseerde verdediging, een dynamisch middenveld met een reus als mid-mid en een flexibele voorhoede. Dit was echter niet genoeg om de Veense brigade aan het wankelen te brengen.

Na een half uur spelen was er een zeer ongelukkige handsbal van een Bommelnaar in het eigen strafschopgebied, hoe lullig het ook was: een penalty welke onberispelijk werd binnen gewerkt door ons Frank ‘vedetski’ van Bergen: 1 – 0.

Hierna ging het hard en was de weerstand van Nivo geknakt. Na een wervelende actie kwam Rewien Ramlal in een positie waarin hij op Bergkampiaanse wijze vanaf een meter of 20 scoorde met een formidabel schot over de keeper: 2 – 0.

Vlak voor rust viel ook nog de 3 – 0. Een sprint van Jasper de Wit, a la Husain Bolt in zijn beste dagen, gaf hem de ruimte om een perfecte voorzet af te leveren recht op de kruin van Ad ‘der bomber’ van Ballegooijen die op fabelachtige wijze het lederen speelobject tegen de touwen werkte.

Na rust verzande het spel in een patstelling, Veen 2 vond het prima, Nivo kon geen druk meer zetten. Dit mede geïnitieerd door onze ‘bebaarde’ verdediging onder bezielde leiding van aanvoerder Peter ‘Guram Kashia’ van Helden, met naast hem Harm ‘bakker’ van Ballegooijen, op links Gerrold Burghout en op rechts de onvermoeibare Henry ‘George Clooney’ Schouten.

Ruben Burghout verving Rewien Ramlal met wie nog voorzichtig aan gedaan wordt.

Aangezien Benjamin ‘Benji’ Abraham het nog niet genoeg vond en het op zijn heupen kreeg had hij een hoogstandje in zijn hoofd. Namelijk een perfecte afdraaiende voorzet wederom richting Ad van Ballegooijen die de bal met kunst- en vliegwerk in het doel wist te deponeren: 4 – 0.

Het slotstuk van de middag kwam op het conto van Jasper ‘Japie’ de Wit. Na een uitmuntende steekpas van Newien ‘draaitol’ Ramlal op eerstgenoemde kwam deze in de perfecte positie voor een stift over de keeper heen, welke via binnenkant paal binnen viel: 5 – 0.  Ergens in de tweede helft werd ook nog een Veense goal terecht afgekeurd voor buitenspel. Ook viel Wesley Vos in voor Harm van Ballegooijen, dit betekende dat de slager erin kwam voor de bakker. Ook Owen Vos werd speeltijd gegund, hij verving Gerrold Burghout. De perfect leidende scheids vond het welletjes en floot keurig op tijd af voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling Achilles Veen 2: Niels Duister, Gerrold Burghout, Peter van Helden, Harm van Ballegooijen, Henry Schouten; Rewien Ramlal, Frank van Bergen, Newien Ramlal; Jasper de Wit, Ad van Ballegooijen en Benjamin Abraham. (Achilles Veen)

Lees meer over:

Voetbal sport Achilles Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.