vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO goed uit de startblokken

29 september 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - De eerste wedstrijden van een seizoen zijn altijd lastig. De spelers moeten namelijk weer enig wedstrijdritme opdoen. De waterpoloheren van ZVDO hebben daarom afgelopen donderdag al een oefenduel gespeeld in Breda, om goed voorbereid het water in te gaan voor de eerste officiële wedstrijd.

De eerste officiële wedstrijd was afgelopen zaterdag, in het thuisbad AquaAltena, tegen het eerste team van DIO uit Etten-Leur. De wedstrijden tussen ZVDO en DIO geven altijd wat extra spanning. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, wat soms resulteert in duels op het scherpst van de snede. Afgelopen zaterdag verliep de wedstijd anders. Trainer/coach Theo van Berchum heeft de heren dit seizoen goed voorbereid en wil eigenlijk ook maar één ding zien in de wedstrijden: mooi waterpolo met verschillende systemen.

Voorsprong
ZVDO had tegen DIO de verdediging goed op orde. DIO kreeg het in de eerste periode niet voor elkaar om het net te vinden. ZVDO wist wel tweemaal een doelpunt te maken. In de tweede periode kon ZVDO de voorsprong verder uitbouwen. Hierin speelde ZVDO weer een ander systeem dan in de eerste periode. Hier had DIO aanvankelijk ook geen antwoord op, maar kon wel iets terug doen tijdens een uitsluiting aan de kant van de thuisploeg. De stand halverwege de wedstrijd was daarmee 4-1. In de derde periode kon ZVDO uitlopen naar een 7-2 voorsprong en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De vierde periode werd daarmee ook netjes uitgespeeld, zonder grote problemen. De eindstand werd uiteindelijk 9-2, wat de trainer/coach tevreden stemde, omdat hij mooi waterpolo gezien had.

Zaterdag 1 oktober staat een uitwedstrijd op het programma tegen TRB-RES uit Tilburg.

Lees meer over:

sport zwemmen waterpolo ZVDO
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.