woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen speelt gelijk tegen FC Breukelen

23 augustus 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen de gepromoveerde FC Breukelen. In een matige wedstrijd besloten beide ploegen de punten de verdelen.

Achilles start voortvarend aan de wedstrijd. In de 17e minuut krijgen ze een kans om de score te openen. Ronnie Reniers geeft de bal goed voor op Sen Aerts, die de bal vervolgens voor geeft op Rowin van Zaanen. Die krijgt echter de bal niet goed onder controle. Theo Martens krijgt de afvallende bal voor zijn voeten, maar hij ziet zijn schot over het doel heen gaan. Vijf minuten later geeft Ronnie Reniers weer een goede voorzet af. Nu komt Rowin van Zaanen net een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten.

Gevaarlijk
Na een half uur spelen staat het nog steeds 0-0. Achilles is de betere ploeg en komen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Maar echt hele grote kansen hebben ze nog niet gehad. FC Breukelen is nog helemaal niet in de buurt van Maik van den Kieboom geweest. Maar dan helemaal uit het niets is het toch FC Breukelen die in de 35e minuut via een goed uitgespeelde counter op een dan toch wel onverdiende 0-1 voorsprong komt.

Achilles gaat hierna hard op zoek naar de gelijkmaker. Weer is het Ronnie Reniers die in de 41e minuut een goede voorzet geeft. De bal komt op het hoofd van Rowin van Zaanen. Maar in plaats van dat hij de bal in het doel kopt, kopt hij de bal over. Vlak voor rust valt dan toch nog de gelijkmaker. Hiervoor zijn echter twee pogingen nodig. De eerste is voor Sen Aerts die met een hard schot de keeper van FC Breukelen probeert de verrassen. Dat lukt, maar de lat zit in de weg. Bas van Loon staat echter de goed opgesteld om de afvallende bal binnen te tikken.

Na de rust krijgen we een ander Achilles te zien. In de eerste helft wisten de spelers elkaar feilloos te vinden, maar naar de rust zit er vaker een voetje van FC Breukelen tussen. Toch is het Achilles die in de 53e minuut de eerste kans op de 2-1 krijgt. Sen Aerts krijgt de bal goed mee en gaat richting het doel van FC Breukelen. Hij geeft de bal vervolgens mee aan Jeroen van Leijsen. Die besluit in plaats van de bal terug te leggen op Ronnie Reniers, die vrij voor het doel staat, zelf te schieten. De bal gaat over.

Kansen
Achilles blijft op zoek gaan naar de 2-1. Er worden aardig wat kleine kansen gecreëerd. Maar de keeper van FC Breukelen houdt zijn ploeg op de been, door al deze kansen een halt toe te roepen. Toch is het in de 71e minuut bijna raak. Het is Sen Aerts die het keeper en de spelers van FC Breukelen moeilijk maakt. Sen Aerts krijgt twee pogingen om de 2-1 binnen te schieten. De eerste poging wordt geblokt door de keeper. De bal komt hierdoor nog een keer voor zijn voeten. Deze keer is het een speler van FC Breukelen die alles op alles moet zetten om een doelpunt te voorkomen. De bal wordt maar net voor de lijn weggehaald.

In de 80e minuut krijgt FC Breukelen een grote kans op de 1-2. Via een goede counter kunnen ze zonder problemen op het doel van Maik van den Kieboom af. Maar die laat zich niet gek maken en voorkomt dat FC Breukelen de 1-2 binnenschiet. Na deze grote kans van FC Breukelen kan Achilles er nog een paar keer goed uitkomen. De grootste kans om alsnog de drie punten in Veen te houden is in de 90e minuut. Sen Aerts staat alleen voor de keeper. Hij aarzelt niet en haalt uit. Maar de keeper van FC Breukelen voorkomt dat de punten in Veen blijven.

Gelijkspel
En zo eindigt de eerste wedstrijd in een gelijkspel. Beide ploegen moeten genoegen nemen met een punt. Achilles begon goed en was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Een mooie wedstrijd was het zeker niet. We moeten blij zijn met een punt. (Achilles Veen)