zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos 9e in Rio, maar finisht evengoed als winnaar

8 augustus 2016 (door AalburgNet)

RIO de JANEIRO /  BABYLONIENBROEK: Marianne Vos verloor zondag (7-8)  haar titel als Olympisch kampioene aan land- en ploeggenote Anna van der Breggen. Na afloop toonde Vos zich als een ware winnaar. Ze was blij voor haar teamgenote en háár Olympisch goud. “Als topfavoriete moet je het toch maar even doen”, zei Vos bij de NOS over de wedstrijd vol vreugde en verdriet.

De dramatische val van Annemiek van Vleuten was aan Marianne uiteraard niet voorbij gegaan. Ze beet zich niettemin vast in de wedstrijd wetend dat zij er verder weinig aan kon doen. Bij de finish kon Vos haar gedachten snel verzetten toen ze de naam Van der Breggen als eerste op het finishbord zag staan. Na afloop reageerde zij: “Anna heeft het fantastisch afgemaakt. Als topfavoriete moet je het toch maar even doen. Daarom komt er nu veel voldoening.”

Winnaar

Vos drukte als negende haar wiel over de Olympische meet. Ze deed dat op geweldige wijze toen zij zag dat Van der Breggen de Gouden zege had behaald. Op haar gezicht verscheen een glimlach van oor tot oor en de wielerkoningin uit Babylonienbroek stak haar linkerarm met gebalde vuist triomfantelijk in de lucht blij als ze was voor teamgenoot Anna. 'Zo toon je klasse en ben je net zo goed een winnaar.. Vos is eenfenomeen.' Aldus een enthousiaste reactie van één van de bezoekers van Aalburg.net die de redactie bereikte. Na afloop van de 136.9 kilometer lange wedstrijd drapeerde Marianne Vos de winnares in de Nederlandse vlag, ging er naast staan en liet zich uitgebreid fotograferen.

Marianne Vos was tot zondag  Olympisch kampioen op de weg en behaalde die gouden titel in 2012 in London.

(Foto: Marianne Vos met Annemiek van Vleuten tijdens de Olympische huldiging in 2012 in Aalburg - archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.