vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie controleert scholen en vindt messen, vuurwerk en een joint

11 februari 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM: In een samenwerkingsverband tussen de middelbare scholen in het Land van Altena en het politieteam Dongemond werd vrijdag (10-1) een actie gehouden. De politie is op drie scholen tegelijk ‘binnengevallen’ en heeft daar een kluisjescontrole gehouden. Er werrden messen, vuurwerk en een joint gevonden.

Een veilige school is in eerst instantie een verantwoordelijkheid voor de leerlingen zelf. Daarnaast moet de school zelf een veilige omgeving voor leerlingen creëren, vrij van wapens en drugs. En daar draagt de politie graag een steentje bij. Met nagenoeg alle middelbare scholen in het Land van Altena is een samenwerking ontstaan om die belangrijke veilige omgeving te handhaven. Om die reden is het team op vrijdag 10 februari 2017 om 13.00 uur op drie scholen tegelijk binnengevallen en hebben daar 17 klassen en kluisjes onderzocht. Er werden 5 messen gevonden, niet strafbaar maar vanuit de school zeer onwenselijk. Deze vijf leerlingen worden een dag geschorst. Eén leerling had een joint bij zich en een andere leerling vijf stuks vuurwerk. Deze twee laatste kunnen een strafblad voorkomen door zich bij Halt te melden.

Veilig blijven
De scholen en de agenten van het team Dongemond waren zeer tevreden over de actie. Jeugdagent: “Het is stoer van de scholen om zich zo open op te stellen. Om de scholen ook veilig te houden zullen er vaker acties ondernomen worden.”

Lees meer over:

Politie scholen leerlingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.