vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Hennepkwekerij aangetroffen in Meeuwen

27 januari 2017 (door AalburgNet)

MEEUWEN -  De politie vond op 27-1, dankzij een tip, omstreeks 05.30 uur in een woning aan de Dorpsstraat een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. In het pand werden vijf Bulgaren, vier mannen (26,27,36 en 46 jaar) en een 26-jarige vrouw aangehouden.

Agenten gingen ter plaatse nadat omstreeks 04.45 uur een tip was binnen gekomen dat er sprake was van een verdachte situatie rond een woning aan de Dorpsstraat. Er waren in het donker geklede personen gezien die in de richting van een woning liepen waarin een hennepkwekerij zou zitten. De dienders belden aan bij het bedoelde pand. Aanvankelijk mochten ze niet binnen komen. Later werd dit toch toegestaan. De dienders troffen vijf Bulgaren aan hoorden het geluid van zoemende ventilatoren. Hierop is met een machtiging op grond van de opiumwet de woning doorzocht. . In drie  kamers op de bovenverdieping stonden hennepplanten bij elkaar circa 200,  Op de vliering van de garage werden nog 100 planten aangetroffen Hierop werden de vijf aanwezige personen aangehouden. De hennepplantage is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Er zijn sporen aangetroffen van een eerdere oogst.


Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven

Lees meer over:

Politie hennepkwekerij inval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.