donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Brassband Oefening en Uitspanning naar Vietnam

20 januari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Wat ruim een jaar geleden begon met een zakenreis van een van haar leden, eindigt nu met een uitnodiging om met heel de brassband een week naar Vietnam te komen en onder andere concerten te geven. 24 februari begint de band Oefening en Uitspanning aan een nu al onvergetelijke reis.

Een van de trombonisten van Oefening en Uitspanning, Jan van den Broek, was voor zijn werk in Vietnam. Tijdens een etentje met een zakenpartner bleek deze in het bestuur te zitten van de Netherlands – Vietnam Friendship and Cooperation Association in Hai Phong. Het belangrijkste doel van deze Association is het versterken van wederzijds begrip en vriendschap tussen de Vietnamese en de Nederlandse bevolking. Tijdens de gesprekken op deze avond kwam het al snel op het onderwerp hobby’s.
Jan gaf aan dat hij in een brassband speelt en dat het altijd een droom van hem is geweest om met de band een buitenlandse reis te maken: dit om de onderlinge banden in de vereniging te versterken en om Nederlandse brassbandmuziek te promoten in het buitenland. Zo is het balletje gaan rollen, wat nu dus uiteindelijk heeft geresulteerd in een officiële uitnodiging van de Association.

Achter de schermen wordt er al vanaf die tijd al hard gewerkt om deze reis te organiseren. Het zoeken naar sponsors, de programmering, regelen van vliegtickets, instrumenten transport, hotelboekingen, visa, vaccinaties: dit zijn maar een paar voorbeelden.
Al dit harde werken is zeker beloond: O&U heeft daar een drukke en onvergetelijke week voor de boeg. Zo wordt er een galaconcert gegeven in het Opera House van Hai Phong en een buitenconcert in deze stad, de internationale school gaat bezocht worden voor een concert en workshops.

Masterclass
Daarnaast wordt er een masterclass georganiseerd op het conservatorium van Hanoi, waar het begrip brassband nog geheel onbekend is, met een concert in de schitterende concerthall van dit conservatorium, Zodoende zijn de zes dagen dat de brassband daadwerkelijk in Vietnam is goed gevuld. Maar daarnaast is er ook nog tijd voor ontspanning: er is een bezoek aan Ha Long Bay ingepland, een echte must-see.

Wie op de hoogte wil blijven tijdens deze reis houdt de Facebookpagina van brassband Oefening en Uitspanning in de gaten. Tijdens de reis wordt geprobeerd om regelmatig updates te plaatsten.
Ook is er op 1 april een ‘welkom thuis’ concert. Meer informatie hierover staat te zijner tijd op dezelfde Facebookpagina en op www.oefeningenuitspanning.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.