vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Brassband Kunst en Vriendschap te gast bij De Bazuin

21 september 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Zaterdag 1 oktober wordt er een uitwisselingsconcert gehouden met Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en de Koninklijke Harmonie De Bazuin uit Gorinchem in het Muziekcentrum “De Harmonie” aan de Dalemwal 15d  te Gorinchem.

Twee concerten op een avond. Het gebeurt niet vaak dat er op één concertavond twee verschillende soorten orkesten zijn: Harmonie én Brassband. Een mooie gelegenheid om hier kennis mee te maken. Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen gaat in november naar een concours in Zutphen.

Brassband Kunst en Vriendschap
De vereniging werd in 1900 opgericht als fanfare, waarna in 1985 de omschakeling naar brassband plaats vond. Vanaf haar oprichting tot de dag van vandaag is Kunst en Vriendschap een actieve vereniging die een grote diversiteit aan optredens verzorgt, zoals concerten, muzikaal omlijsten van dorpsevenementen, festivals en begeleiding van kerkdiensten.

Brassband Kunst en Vriendschap onder leiding van Henk van Loon is sinds lange tijd weer present bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en ook bezoekt de band diverse concertwedstrijden.Tijdens de diverse optredens probeert Kunst en Vriendschap haar publiek altijd een zo gevarieerd programma te presenteren. Op de lessenaar staat onder andere Melting The Ice van Johan Evenepoel, Visions van Dan Price, Mr Jums van Chris Hazell, Soul Bossa Nova van Quincy Jones, Home of Legends van Paul Lovatt Cooper.

Koninklijke harmonie De Bazuin
De Koninklijke harmonie De Bazuin staat sinds vijf maanden onder leiding van dirigent Hans Verheij. De Koninklijke vierde in 2014 haar 125-jarig bestaan en heeft een uitstekende groep jongeren waarvan een deel na de vakantie in het grote orkest is ingestapt. De Koninklijke heeft een frisse programmering samengesteld. Onder andere Concert d’Amore van Jacob de Haan, A Huntingdon celebration van Philip Sparke en O Vitinho van Marqués Neto en de primeur van de avond is Madurodam van Johan de Meij waar de klanken van onder andere molens, kleine soldaatjes en de Westerkerk zijn te horen. Na dit event gaat De Bazuin zich richten op het 29ste Kerstconcert in de Grote Kerk.

Aanvang 20:00 uur. Entree en parkeergelegenheid zijn gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.