vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Eeuwelingen zoeken elkaar op

29 augustus 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN - Afgelopen vrijdag vond in Genderen een bijzondere ontmoeting plaats De twee oudste inwoners van het Land van Heusden en Altena, de 103-jarige Aart de Graaff uit Genderen en de 103-jarige Anna Wijnans uit Almkerk, troffen elkaar met koffie en gebak.

Het was een wens van Aart om zijn leeftijdgenoot een keer te ontmoeten en door bemiddeling van burgemeester Fons Naterop kwam Anna op de koffie bij hem in de Ruiterhof. De twee ‘eeuwelingen’ wisselden jeugdherinneringen uit en genoten zichtbaar van het samenzijn.

Burgemeester Naterop van de gemeente Aalburg beleefde een geanimeerd uur met de 'sterken der sterken'.

Levenshouding
De eeuwelingen maakten heel wat mee in hun leven: ze overleefden de Spaanse griep, de crisisjaren, twee wereldoorlogen en de watersnoodramp. Daarnaast zagen ze het leven radicaal veranderen door de technologische vooruitgang. Op hun hoge leeftijd maken Aart en Anna een opgewekte en gelijkmoedige indruk terwijl ze toch het nodige achter de rug hebben. Naast een sterk gestel – Anna is bijvoorbeeld nog nooit van haar leven moe geweest – hebben de twee honderdplussers een positieve levenshouding. Het bekende ‘vroeger was alles beter’ zul je uit hun mond niet horen want ze hebben het nu ook goed. Het motto van Anna luidt: “Ieder moet leven zo hij zelf wil maar God zorgt voor ons” en Aart heeft steun aan Psalm 103 want “daar zit alles in”.

Verslag
Van deze bijzondere ontmoeting werd ook een filmverslag gemaakt. Ook werd het gesprek op papier vastgelegd.

Lees meer over:

Ruiterhof ontmoeting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.